«

»

Toiveena täydellinen uusi vuosi

Mikä siinä on, että uuden vuoden bileet eivät tunnu koskaan menevän putkeen?

Miksi minä en ole kokenut amerikkalaisten tv-sarjojen kaltaista uuden vuoden juhlia, joissa lasketaan joukolla sekunteja vuodenvaihtumiseen? Miksi minä en tv-sarjan päähenkilön tapaan saa elämää suurempaa uuden vuoden suudelmaa siltä mieheltä, jota olen koko kauden ajan jahdannut?

Minun uuden vuoden juhlani ovat aina olleet keskinkertaisia. Ja uskokaa, kaikkea on kokeiltu. Olen ollut isoissa kotibileissä, pienissä kotibileissä, itse järjestämissä kotibileissä, mökillä, baarissa ja yksin kotona telkkaria katsoen.

Pari vuotta takaperin oli ensimmäinen uusi vuosi, jonka viettäisin täysi-ikäisenä. Alkuilta lähti lupaavasti liikkeelle hyvän ruuan ja MTV:n Vuoden 100 parasta –listan parissa. Baariin lähdettiin mieli korkealla. Pettymys oli suuri, kun baarissa oli seurueeni lisäksi vain neljä muuta. Dj ilmoitti vuoden vaihtumisesta kymmenen yli kaksitoista sanoilla ”Niin, joo, hyvää uutta vuotta kaikille”.

Kun mietin asiaa tarkemmin, ei edellisvuosien vappu- ja juhannuspippalotkaan ole maata järisyttäneet. Ja tuntuu, että tämä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus ystäväpiirissäni. Ovatko odotukset niin korkealla, koska näiden pitäisi olla ne vuoden suurimmat bileet? Enkö osaa juhlia silloin, kun on pakko?

Itseäni on aina uudessa vuodessa ahdistanut sanonta ”Miten vietät uuden vuoden, niin vietät myös loppuvuoden”. Joka ikinen vuosi olen miettinyt, että kiva, tästä tuleekin sitten taas melko paska vuosi.

Tänä vuonna teen muutoksen. Aiomme kavereiden kanssa viettää rauhallisen illan hyvästä ruuasta ja juomasta nauttien. En aio tehdä muita suunnitelmia. Uusi vuosi tulee niin kuin on tullakseen, enkä aio hypettää sitä viikkoja etukäteen.

Ja sitä paitsi, kukapa ei haluaisi viettää vuotta 2012 hyvän ruuan ja parhaiden kavereiden parissa?

Teksti: Veera Hirvonen

Kuvat: sxc.hu

Kommentoi:

Your email address will not be published.


nine − 8 =