Category Archive: JUTUT

Pykälät jarruttavat yrittämistä

Suomessa on hankalaa perustaa uusia sisällönvälittäjäyrityksiä. Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männistö ehdottaa ratkaisuksi tekijänoikeusmaksujen poistamista aloittelevilta yrityksiltä.

Crossfit Gamesissa haetaan maailman kovakuntoisinta miestä ja naista

Crossfit oli Suomessa viime vuoden hittilaji, jonka suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Viime vuodesta lisenssisalien määrä maailmassa on kaksinkertaistunut.

Journalismiseminaari 2014 – Harrastelusta bisnekseksi, yleisöstä yhteisöksi?

Haaga-Helian neljäs journalismiseminaari järjestettiin Helsingissä 9. huhtikuuta. Seminaarissa pohdittiin yhteisöjen merkitystä journalismille ja sen tekijöille.

Sisältö voi järkyttää herkimpiä katsojia

Monet elokuvan lajityypit, kuten kauhu, ovat joutuneet kärsimään sensuurin hampaissa. Saksittujen genrejen ympärillä elää kuitenkin vahva alakulttuuri.

Mustalaisen leima

Suomalaiset ovat eläneet romanien kanssa rinnakkain yli 500 vuoden ajan. Ei voida kuitenkaan sanoa, että tuntisimme toisemme kovin hyvin.

Hyvää Suomesta?

Suomalainen ruokakulttuuri on herättänyt ristiriitaisia tunteita jopa Italian presidentissä. Uudet ravintosuositukset pyrkivät ensimmäistä kertaa osoittamaan kotimaisen ruoan terveellisyyden.

Roskakatos muuttuu kaatopaikaksi

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin jätepisteisiin kulkeutuu usein huonekaluja, elektroniikkaa ja muuta kodin irtaimistoa. Tarpeettomat tavarat päätyvät harvoin kierrätykseen.

Miksi maksaa kun ilmaiseksikin pääsee?

Antin ja Millin mielestä tarkastusmaksujen välttäminen joukkoliikenteessä on helppoa, kunhan vain kiinnittää huomiota ympärilleen. Kumpikaan heistä ei muuttaisi tapojaan, vaikka tarkastusmaksu nousisi sataan euroon.

Saamelaisuus elää myös kaupungissa

Helsinki on muuttoliikkeen takia Suomen suurin saamelaiskylä. Edelliselle sukupolvelle saamelaisuus oli stigma, josta vaiettiin, mutta tuore sukupolvi on ylpeä pohjoisesta perimästään.

iidapaakuva

Veri vetää synnyinseudulle

Suomalaiset ovat jääkiekkokansaa henkeen ja vereen. Useimmiten fanitettava joukkue ei löydy opiskelupaikkakunnalta, vaan rakkaalta synnyinseudulta.

Older posts «